Višednevna aktivna tura

Aktivna tura do nacionalnog parka Krka

Dan 1. Dolazak u Vodice.
Vodice su turističko središte, poznato po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Smještene su na obali, u širokom zaljevu, 11 km sjeverozapadno od Šibenika, centra Šibensko-kninske županije. Vodice danas broje 10.000 stanovnika i idealno su mjesto za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

Grupa se obično skupi sredinom dana što Vam ostavlja dovoljno vremena da pronađemo i podesimo bicikl, zatim ćemo se provozati kroz Vodice.
Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: večera u restoranu Karmelski dvori podno brda Okit, osim večere možete uživati u degustaciji domaći vina iz vinogorja Vodica.
—————————————————————————————————————
Dan 2. Pakoštane-park prirode Vranasko jezero-Tribunj-Vodice
Prvi dan našeg bicikliranja počinje istraživanjem parka prirode Vransko jezero.
Park prirode ‘Vransko jezero’ jedno je od 11 PP u RH. To je jezero zapravo krško polje ispunjeno vodom i rijedak primjer kriptodepresije, a ujedno je to i najveće prirodno jezero u Hrvatskoj. Kao takvo je dom oko 235 različitih vrsta ptica.
Površina jezera je 2 metra nadmorske visine iznad površine mora, dok je dno 4 metra ispod razine mora u Parku se nalaze i brojni ostaci kulturno-povijesne baštine. Jedna od najstarijih povijesnih građevina uz jezero je kasnoantička kula “Osridak” koja datira iz 4. stoljeća.
Od vjerskih objekata najveći je “Stari grad Vrana” izgrađen je tijekom 9. stoljeća i bio je benediktinski samostan, a nakon turskog zaposjedanja vojna utvrda.
Kada istražimo PP Vransko jezero slijedi povratak prema Vodica uz laganu vožnju kroz mjesto Tribunj.

Na kraju naše ture večerati ćemo u restoranu Karmelski dvori, osim večere možete uživati i u degustaciji domaći vina iz vinogorja Vodica.
Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: večera, (ručak ponijeti sa sobom). Vrijeme vožnje: Lagano: 3-4 sata.
—————————————————————————————————————
Dan 3. Vodice-Vodice
Dobro došli na stazu koja će Vas provesti kroz Vodičko zaleđe gdje su se razvila prva naselja još u prapovijesno doba.
Osjetite duh prošlosti i zavirite u vodičku povijest. Jedna od naljepših staza odvesti će vas na prekrasno putovanje. Na ovoj stazi prolazimo: Crkvu sv. Ilije proroka, staru rimsku cisternu (ograđenicu), crkvu sv. Ivana, stare rimske bunare, prapovijesno naselje Aruzonu, arheološki lokalitet Velika Mrdakovica.

Na kraju naše ture ručati ćemo u restoranu “Kuća dalmatinskog pršuta Roca”.
Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: ručak, Vrijeme vožnje: Lagano: 3-4 sata.
——————————————————————————————————————-
Dan 4. Vodice-Nacionalni park Krka
Krka je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj poznat po velikom broju jezera i slapova. Dobio je ime po rijeci Krki koja je dio parka. Nacionalni park je lociran u središnjoj Dalmaciji nizvodno od Miljevaca, a samo par kilometara sjeveroistočno od grada Šibenika. Obuhvaća područje uz rijeku Krku koja izvire u podnožju planine Dinare kod Knina, teče kroz kanjon dug 75 km, protječe kroz Prokljansko jezero, te utječe u Šibenski zaljev. Prostire na 142 kvadratna kilometra, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara čini vodena površina. Rijeka Krka danas ima 7 sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krški fenomen, koji se preporučuje posjetiti u proljeće i ljeti jer je tada u punom sjaju, a možete se i osvježiti u čistoj vodi.
Na putu prema NP Krka prolazimo kroz mala dalmatinska mjesta koja su se smjestila na ušću rijeke Krke.
Povratak s brzim brodovima kroz kanal rijeke Krke do Vodica. ( www.sea-marinero.com)

Na kraju naše ture večerati ćemo u restoranu Karmelski dvori, osim večere možete uživati i u degustaciji domaći vina iz vinogorja Vodica.
Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: večera, (ručak ponijeti sa sobom). Vrijeme vožnje: Lagano: 3-4 sata.
——————————————————————————————————————-
Dan 5. Kajakarenje do otok Prvić
Otok Prvić lijep, miran. Ulice uske, zavojite, strme. Kuće kamene, svaka plijeni svojom posebnošću, a ipak sve čini jedinstvenu cjelinu i pripada istoj priči. Krš, kamen, staze jedinstvene. Otok se sa svoja dva naselje, Šepurinama i Prvić Lukom, spominje još u 11. stoljeću. Značajnije naseljavanje započinje bijegom stanovnika iz Srime i Vodica u strahu od Turaka, a u 16. stoljeću postaju pomodno odredište šibenskih velikaša i plemića. Ovdje imućni grade svoje vile i ljetnikovce. Izuzetak nije bila ni poznata šibenska obitelj Vrančić. Dopustite da vas provedemo biciklom kroz mjesta Prvić Šepurine te Luka gdje će te ugodnom vožnjom osjetiti otočki duh, a za one malo spremnije/spretnije izazov singltrackova i lude vožnje između polja i kuća!!

Na kraju naše ture ručati ćemo u restoranu Bare u prvić Šepurini. Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: ručak. Vrijeme vožnje: Lagano: 3-4 sata.
——————————————————————————————————————-
Dan 6.
Treking Vodice-Tribunj
Koji je najbolji načina da uklopite razgledavanje i vježbanje, naravno odgovor je treking!
Da li želite probati adrenalinsku treking stazu na kojoj se održava treking natjecanje 3 bunj trek, a stazom se okušali rekreativci i profesionalci?
Ovo nije bilo kakav treking!? Putovima kojima ćete proći u vama podižu adrenalin i uzbuđenje.
Staza prati obalu mora, penje se preko stijena i škrapa, prolazi se kroz gusto raslinje i skače preko zidova, ide se strmim putovima do vrh brda, a spušta se suhozidima i zavojitim stazicama.

Na kraju naše ture večerati ćemo u restoranu Karmelski dvori, osim večere možete uživati i u degustaciji domaći vina iz vinogorja Vodica.
Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: večera, (ručak ponijeti sa sobom). Vrijeme: Lagano: 3-4 sata.
—————————————————————————————————————————
Dan 7.
Odlazak

Grupa: min 2 – max 10
Cijena: 3800,00 kn o osobi

cijena uključuje:

6 nocenja u privatnim apartmanima sa 3* u Vodicama .
4 večere, 2 ručka
piće dobrodoščice
degustacije vina
Voće i osvježavajuće piće tokom ture
Biciklističku kacigu.
Dva lokalna biciklistička vodiča
1 privatni transfer brodom
kartu za ulazak u nacionalni park Krka

—————————————————————————————————————————
Smještaj:

Privatna kuća je smješta u tihom dijelu Vodica te se nalazi 70 metara od glavne plaže, dok je centar udaljem pješice 10 min. Privatna kuća ima vlastiti parking.

APARTMAN Cukrov

Print Friendly, PDF & Email