3-dneva aktivna tura

Dan 1. Dolazak u Vodice.

Vodice su turističko središte, poznato po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Smještene su na obali, u širokom zaljevu, 11 km sjeverozapadno od Šibenika, centra Šibensko-kninske županije. Vodice danas broje 10.000 stanovnika i idealno su mjesto za odmor gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

Grupa se obično skupi sredinom dana što Vam ostavlja dovoljno vremena da pronađemo i podesimo bicikl, a zatim ćemo se provozati kroz Vodice.
Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: večera u restoranu Karmelski dvori podno brda Okit.

Dan 2. Kajakarenje do otok Prvić

Otok Prvić lijep, miran. Ulice uske, zavojite, strme. Kuće kamene, svaka plijeni svojom posebnošću, a ipak sve čini jedinstvenu cjelinu i pripada istoj priči. Krš, kamen, staze jedinstvene. Otok se sa svoja dva naselje, Šepurinama i Prvić Lukom, spominje još u 11. stoljeću. Značajnije naseljavanje započinje bijegom stanovnika iz Srime i Vodica u strahu od Turaka, a u 16. stoljeću postaju pomodno odredište šibenskih velikaša i plemića. Ovdje imućni grade svoje vile i ljetnikovce. Izuzetak nije bila ni poznata šibenska obitelj Vrančić. Dopustite da vas provedemo biciklom kroz mjesta Prvić Šepurine te Luka gdje će te ugodnom vožnjom osjetiti otočki duh, a za one malo spremnije/spretnije izazov singltrackova i lude vožnje između polja i kuća!!

Na kraju naše ture ručati ćemo u restoranu Bare u Prvić Šepurini. Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: ručak. Vrijeme vožnje: Lagano: 3-4 sata.

Dan 3. Vodice-Vodice

Dobro došli na stazu koja će Vas provesti kroz Vodičko zaleđe gdje su se razvila prva naselja još u prapovijesno doba.
Osjetite duh prošlosti i zavirite u vodičku povijest. Jedna od naljepših staza odvesti će vas na prekrasno putovanje. Na ovoj stazi prolazimo: Crkvu sv. Ilije proroka, staru rimsku cisternu (ograđenicu), crkvu sv. Ivana, stare rimske bunare, prapovijesno naselje Aruzonu, arheološki lokalitet Velika Mrdakovica.

Na kraju naše ture ručati ćemo u restoranu “Kuća dalmatinskog pršuta Roca”.
Smještaj: privatna kuća u Vodicama; Hrana: ručak, Vrijeme vožnje: Lagano: 3-4 sata.

Dan 4. Trekking otok Žirje

Osjetite adrenalin, ne budite lijeni.
Koji je najjednostavniji način zdravog vježbanja i razgledavanja? Trekking je odgovor.

Žirje je otok i naselje u hrvatskom dijelu Jadranskog mora. Nalazi se u šibenskom arhipelagu, oko 22 kilometra jugozapadno od Šibenika, što ga čini najzabačenijim trajno naseljenim otokom u šibenskom arhipelagu.
Otok se sastoji od dva vapnenačka grebena između kojih je plodna dolina. Vegetacija otoka uglavnom se sastoji od makije šiblja, s nekim poljoprivrednim zemljištem u sredini otoka. Glavne industrije su poljoprivreda (grožđe, masline, šljive, smokve i višnje) i ribolov. More oko Žirja bogato je ribom. U usporedbi s drugim hrvatskim jadranskim otocima, turizam na Žirju ostao je uglavnom nerazvijen.

Smještaj: Privatni pansioni u Vodicama; Obroci: Ručajte u restoranu Bare (samostalni piknik); Treking: lako / umjereno: 4 – 5

Grupa: min 2 – max 10
Cijena: 2.650,00 kn po osobi

cijena uključuje:

3 nocenja u privatnim apartmanima sa 3* u Vodicama .
3 večere
piće dobrodoščice
degustacije vina
Voće i osvježavajuće piće tokom ture
Biciklističku kacigu.
Dva lokalna biciklistička vodiča
1 privatni transfer brodom

—————————————————————————————————————————
Smještaj:

Privatna kuća je smješta u tihom dijelu Vodica te se nalazi 70 metara od glavne plaže, dok je centar udaljem pješice 10 min. Privatna kuća ima vlastiti parking.

APARTMAN Cukrov

Učitavanje kalendara...
Powered by Booking Calendar
Print Friendly, PDF & Email